kulturni dan v posočju

V torek, 24. 10. 2023, bomo izvedli celodnevno zgodovinsko in geografsko obarvano ekskurzijo za devetošolce, ki jih bo popeljala po poteh Soške fronte.

V sklopu programa si bomo ogledali Tolminska korita, nato se bomo podali na Kolovrat, kjer se bomo sprehodili skozi muzej na prostem in rove prve svetovne vojne. Zadnji postanek na naši poti pa bo Kobarid, kjer bomo obiskali muzej, posvečen bojem v Posočju, ter kostnico italijanskih padlih vojakov in rojstni kraj velikega slovenskega pesnika, Simona Gregorčiča. 

Zbor pred šolo: 6.45 uri

Odhod izpred šole: 7.00 uri

Predviden prihod: med 19.30 in 20. uro

Ekskurzija bo izvedena v vsakem vremenu, zato naj bodo učenci primerno oblečeni in obuti. Obvezni so pohodni čevlji ali čevlji s profilom na podplatu, saj gremo skozi Tolminska korita, kjer je pohod v navadnih športnih copatih nevaren.

Šolsko malico bomo vzeli s seboj, vendar naj imajo učenci s seboj še kak sendvič in vodo, saj bomo na poti cel dan in nakup hrane ne bo možen.

Stroški ekskurzije (vstop v Tolminska korita – 2,5 evra in vstop v Kobariški muzej, kostnico ter voden ogled na Kolovratu – 6 evrov + avtobusni prevoz) bodo obračunani na položnici.

 

                                                                                Vodja ekskurzije:

                                                                          Petra Gale Jelenko

Dostopnost